Velkommen til NM Barmark i Bergen 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 11. Sep 2024

NM Barmark har gjennom de siste årene utviklet seg til å bli et av årets store samlingspunkt for alle grener og alle nivåer. Grenens egenart gjør at eliten er vanvittig morsom å følge, med høyt nivå, høy fart og tette dueller. Samtidig åpner den korte distansen for at de aller fleste kan gjennomføre og få en god opplevelse. Dette gjelder både de som vanligvis satser på mye lengre distanser, men også de som liker å mosjonere sammen med hunden sin. Med god stemning på stadion, morsomme løyper og godt miljø blir det både gøy å delta, og gøy å se på!

I år holdes NM Barmark i Bergen, og vi ser fram til en skikkelig folkefest i vest! 

Lurer du på hvordan det så ut sist NM ble avholdt i Bergen? Sjekk ut denne artikkelen! 

https://www.sleddog.no/next/blog/post/210183/stemningsrapport-fra-nm-i-bergen?ispage=true

Under har vi samlet noen "ofte stilte spørsmål" og svar - slik at du kanskje kan få svar på noe av det du lurer på! 

Hvem er NM Barmark for? 

- NM er et mesterskap for våre satsende utøvere, som jakter på NM medaljer 

- NM er et treningsmål for deg som ønsker å bli i god form sammen med hunden din 

- NM er gøy å se på for deg som liker fart og spenning og herlig samspill mellom hund og eier

- NM er for deg som vil måle deg med de beste, gi alt og se hva du kan få til sammen med hunden din! 

- NM er for deg som vil delta på noe ekstra gøy og få et minne for livet 

Hvilke ulike klasser finnes? 

Her kan du lese mer om barmarksgrenen: https://www.sleddog.no/next/p/70847/barmark

Vi anbefaler løping for deg som er usikker på hvordan hunden din håndterer passeringer av andre hunder, da man enkelt kan holde hunden inntil seg ved behov. 

I hver øvelse er det klasser for gutt/pike (13 - 16 år), junior (17 - 20 år) og senior (19 +). Siste års juniorer kan velge mellom junior og senior. 

I tillegg har vi disse klassene:  

Para-øvelse: NM klasse. Åpen øvelse hvor deltaker kan delta uavhengig av funksjonshemming. Valgfritt fremkomstmiddel. 

MiljøklasseEr ikke NM-klasse. Miljøklassen gir deg en mulighet til å teste hunden din eller deg selv i ulike disipliner av barmarkskjøring. Du kan bruke vogn, vanlig sykkel, kickbike eller løpe. Du kan melde deg på samme dag i sekretariat innen kl. 11. I denne klassen trenger du verken lisens eller klubbmedlemskap. 

Bamseløp: Ikke NM-klasse. Bamseløp er et barneløp for de under 13 år. Distansen er mellom 300 og 500 meter og løpet gjennomføres inne på stadionområdet hvor egen hund eller bamse får bli med på løpet. Det er gratis å starte og det blir premie til alle. Starten går ca. en halv time etter siste målgang i NM-klassene. Ikke tidtaking på denne øvelsen. Påmelding i sekretariat innen lørdag kl. 11.

Hva må være på plass for at jeg skal kunne delta? 

NM er et åpent mesterskap, det vil si at det krever ingen kvalifisering å delta. De antatt beste er seedet og stiller i egen gruppe, slik at alle får kjøre sitt eget løp. 

- Du må være medlem av en trekkhundklubb og ha årslisens. Begge deler ordner du på MinIdrett.no. Vi har svært lave kostnader på både medlemskap og lisenser hos oss, slik at det skal være mulig for alle å ta del i idretten. 

- Hunden må være 12 mnd for å delta i snøreløping, og 18 mnd for å delta i de andre klassene. Den må være vaksinert, ha chipmerking og være frisk og sprek nok til å gjennomføre distansen. (4 - 6 km). Ingen krav til rase, størrelse på hund eller tidsbruk i løypa. 

- Du må kunne håndtere egen hund i møte med andre hunder i fart. Dersom du er usikker på dette, anbefaler vi at du stiller i løpeklassen - slik at du kan korte inn strikken og holde hunden inntil deg i passeringssituasjoner. Miljøklassen er også et veldig godt alternativ dersom du vil øve deg selv og hunden på å delta i løp. Her er det valgfri distanse og disiplin. 

Hvor finner jeg informasjon og påmelding? 

I terminlisten ligger til en hver tid oversikt over alle løp: https://www.sleddog.no/next/p/71238/terminliste-20232024 

Når du klikker deg inn på NM Barmark, finner du direkte link til påmelding via nett og invitasjonen vedlagt. I invitasjonen finner du all informasjon om arrangementet, med detaljerte opplysninger om klassene og alt annet du trenger å vite noe om for å delta.

Hva slags utstyr trengs? 

Under "nye hundekjørere" her på hjemmesiden, finner du mye nyttig informasjon! 

For å delta i løping, trenger du en trekksele som passer til hunden din, et strikktau og et magebelte. I sykkel og kickbike fester du strikken direkte til sykkelen/sparkesyklen - gjerne via en sykkelantenne. I vogn brukes seler og linesett, på samme måte som i slede. Du trenger sykkel/løpesko/sparkesykkel som egner seg for grusvei/skogsbilvei. 

Hvordan er løypa og hvordan foregår starten? 

Barmark foregår vanligvis på lette stier, skogsbilveier og grusvei. Denne gangen er mesteparten av løypa på grus, og noe skogsbilvei. Løypa er 4 km for løping, og 5,7 km for klassene som går på hjul. 

I NM er det alltid enkeltstart med 1 minutt mellom hver startene. Klassene er seedet, slik at de antatt beste (kvalifisering fra seedingløp), starter i samme gruppe. På den måten får de som jakter på medalje best mulig forutsetninger for et godt løp, og de som deltar for opplevelsen og mestringens skyld - slipper å bli passert i høy fart. 

 

Husk at NM sponses med flotte premier fra: 🥇Felleskjøpet 🥇Mareld 🥇Dogman Åsane🥇Troll hundefôr og utstyr 🥇Midttun Zoo 🥇Rehabilitering hundefysioterapi 🥇Appetitt 🥇Icebug 🥇VIP Dogwear 🥇Vom og hundemat 🥇VJ Sport Shoes

Det er 1/3 premiering i hver klasse, uttrekkspremier og premier til ekvipasjer som utmerker seg på annet vis! Så her er det kjempegode muligheter for flotte premier!  

Har du flere spørsmål? Legg dem gjerne igjen i kommentarfeltet, så skal vi svare så godt vi kan! Husk at du kan når som helst kontakte oss på kontoret, eller arrangørene i Bergen dersom det er noe du lurer på :) 

Velkommen til Bergen 5 - 6 Oktober! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.